
BAHAN A:
3 sudu besar cili kering (giling)
50 gm udang kering (tumbuk)
5 ulas bawang kecil (tumbuk)
3 ulas bawang putih (tumbuk)
1 sudu besar kacang tanah (tumbuk)
Gula dan garam secukup rasa
Minyak untuk memasak
BAHAN B:
1 bungkus mi
500 ml air
200 gm udang
100 gm sotong
200 gm sawi
2 biji telur
Sedikit bawang goring
CARA MENYEDIAKAN:
1. Tumiskan kesemua Bahan A, apabila sudah garing, masukan air dan biarkan hingga mendidih.
2. Masukan sotong, udang dan sawi.
3. Masukan pula mi dan pecahkan telur.
4. Akhir seklali masukan air dan biarkan mendidih.
5. Jika dah tak sabar, masukan dalam pinggan terus sorulah........
KALAU ADA SAHABAT YANG NAK BUKA PERNIAGAAN MI BANDUNG MUAR NI...BOLEHLAH BUKA" RESTORAN SAHABAT AFATS 13 " DIMANA2 SELURUH MALAYSIA.......DAN LUAR NEGARA......
BINCANG DENGAN WAK..... BOLEH BUAT PERNIAGAAN FRANCAIS....KALAU JADI OKLAH....KALAU TAK JADI KITA JALAN2 CARI MAKAN DIMANA2 ADA MI BANDUNG MUAR KITA SINGGAH.....SORULAH NANTI.... SETUJU?
RESIPI KIRIMAN.....WAK K
Tiada ulasan:
Catat Ulasan